Eteenpäin katsovissa kunnissa tarvitaan nyt rohkeutta investoida kasvuun, joka luo lisää elinvoimaa ja työtä sekä turvaa tärkeät palvelut. Ilmastonmuutoksen torjuminen ja siihen sopeutuminen sekä monet muut ajan isot muutoshaasteet edellyttävät etenkin rakennetun ympäristön uudistamiseksi enemmän investointeja kuin koskaan ennen. Rakentajilla on tarjota toimivia ratkaisuja suurten muutosten keskellä.

Uudista ja ylläpidä omaisuutta pitkäjänteisesti​

Houkutteleva kunta tarjoaa turvallisen, terveellisen ja viihtyisän elinympäristön, jossa kaikki toimii. Torju yllättävät menot suunnitelmallisella korjausrakentamisella.

Näin onnistut:

Korjaa suunnitelmallisesti – välty ikäviltä yllätyksiltä

Arvioi rakennetun ympäristön tila säännöllisesti, laadi pitkän aikavälin suunnitelma sen kuntoon saamiseksi ja toteuta suunnitelmaasi tinkimättömästi! Palvelurakennusten ja kuntatekniikan ennakoivalla ja oikea-aikaisella kunnossapidolla kunta pidentää niiden käyttöikää sekä välttyy monilta yllättäviltä menoilta ja arjen ongelmilta.

Tuplaa korjausrakentaminen – saavuta päästövähennykset

Osaava ylläpito ja ennakoiva uudistaminen takaa terveelliset, viihtyisät ja muuttuviin tarpeisiin taipuvat tilat sekä toimivan kuntatekniikan kaikissa olosuhteissa. Rakennuskanta uusiutuu vain prosentin vuodessa, joten pelkästään ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää vähintään korjausrakentamisen tuplaamista.

Hyödynnä digitalisaatiota – säästä rahaa ja energiaa 

Älykkäällä talotekniikalla ja digitaalisilla kiinteistöpalveluilla kunta voi ohjata ja monitoroida kiinteistöjään reaaliaikaisesti ja pienentää rakennusten elinkaarikustannuksia sekä päästöjä. Nykyaikainen kiinteistöautomaatio vähentää sähkön ja energian kulutusta, auttaa ylläpidon kohdentamisessa ja parantaa sisäympäristön laatua.

Uudista ja ylläpidä omaisuutta pitkäjänteisesti -onepager >